Leeuwarder Courant

De Leeuwarder Courant is sinds 1752 de krant van en voor heel Friesland, met altijd betrouwbaar en onafhankelijk nieuws. Wij zijn de hartslag van Friesland en houden de vinger aan de pols bij actuele gebeurtenissen. Iedereen heeft toegang tot ons nieuws op elk moment van de dag, via elk gewenst kanaal. Actueel, betrokken en toegankelijk, maar ook onderzoekend en diepgravend, en altijd vanuit een hoogstaande journalistieke kwaliteitsnorm. Kortom, het perfecte medium om jouw doelgroep in Friesland te bereiken. Of het nu in de krant of op lc.nl via desktop, tablet of mobiel is. En in combinatie met onze andere mediakanalen zoals weekbladen, out of home locaties en op evenementen heb je de meest optimale cross-mediale campagne.

Daarom kies je voor Leeuwarder Courant

  • Advertentiemedium met het hoogste bereik van Friesland
  • Verschijnt als ochtendkrant en wordt binnen 24 uur gelezen
  • Koopkrachtig lezerspubliek
  • Een dagblad is nog steeds het meest geloofwaardige mediumtype
  • Online extra doelgroepgericht bereik met meetbare resultaten
Onze Kracht

Kwaliteitsjournalistiek al eeuwenlang de basis

Alles wat zich afspeelt in Friesland en van belang is voor de inwoners, is het speelveld van de Leeuwarder Courant. Dat doen we met berichtgeving die feitelijk, degelijk en betrouwbaar is. Of het nu gaat om de Waddeneilanden, Sneek of Drachten, de Leeuwarder Courant is er voor iedere Fries.

Cijfers en feiten

Diep geworteld in de provincie Friesland bereik je ruim 200.000 mensen per dag via de krant. Online via de site en apps nog eens bijna 3 miljoen mensen gemiddeld per maand.

Onze lezers

Bekijk het lezersprofiel van de Leeuwarder Courant.

Verspreidingsgebied

Aanleverspecificaties en sluitingstijden

De sluitingstijd voor het aanleveren van advertenties is:
Twee dagen voor verschijning voor 10.00 uur.

Voor de technische aanleverspecificaties klik hier.