Uitservice

Uitservice levert evenementgegevens aan Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant, Friesch Dagblad en alle weekbladen van NDC mediagroep. Hiervoor gebruikt Uitservice evenementen die zijn aangeleverd via de selfservicemodule op de website www.uitservice.nl.

Uitservice: uitjes doorgeven, agenda’s en redactionele artikelen

Als een evenement wordt doorgegeven via de selfservicemodule op www.uitservice.nl, wordt het zichtbaar op dé uitjessite van het Noorden: VanPlan.nl. Maar dat is niet het enige wat Uitservice doet met de aangeleverde uitjes.

Uitservice maakt de wekelijkse (culturele) uitagenda’s voor Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant, Friesch Dagblad en alle weekbladen (huis-aan-huis) van NDC mediagroep, zoals de Groninger Gezinsbode, Huis aan Huis Leeuwarden en Gezinsblad Assen. In de agenda’s van de weekbladen staat een selectie van de aangeleverde evenementen.

Ook zorgt Uitservice voor de plaatsing van evenementen op de websites van de genoemde dag- en weekbladen, de site van RTV Noord én dus op VanPlan.nl. Op de websites zijn álle aangeleverde uitjes te vinden.

Daarnaast maakt Uitservice op basis van de aangeleverde uitjes verschillende pagina’s in de kranten waarin evenementen uitgebreider worden omschreven dan in de agenda’s. Dit zijn de pagina’s ‘Uitgelicht’ in Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant (verschijnt zo’n 3 tot 6 keer per week) en de pagina’s ‘Uit’ in de Leeuwarder Courant (op donderdag).

 

Voordelige mediapakketten

Naast alle gratis aandacht biedt Uitservice drie voordelige mediapakketten om evenementen de aandacht te geven die ze verdienen. Met de extra aandacht bereikt het evenement een groot publiek in Noord-Nederland. De mediapakketten bevatten bijvoorbeeld een hogere ranking op VanPlan.nl, vermelding op een van de socialkanalen van VanPlan of een advertentie in een weekblad naar keuze.

Uitservice en Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018

In 2018 is Leeuwarden samen met Fryslân de Culturele Hoofdstad van Europa, ook wel LF2018 genoemd. Bij Uitservice kunnen evenementen, zowel bidbook als mienskip, aangemeld worden die worden georganiseerd in het kader hiervan. De LF2018-evenementen worden getoond op de 2018 website van VanPlan: 2018.vanplan.nl. Daarnaast gaan de evenementen mee in speciale LF2018-agenda’s.