Provincie Groningen

Provincie Groningen – Digitaal magazine

NDC mediagroep is al een aantal jaren een betrouwbare media-partner van Provincie Groningen op verschillende fronten. Voor deze case heeft Provincie Groningen gevraagd een concept en ontwerp te bedenken en het daadwerkelijk produceren van een speciaal digitaal bewaarexemplaar met een vertaalslag naar het Krimpcongres 2019 en een terugblik.

Krimpcongres

Krimpcongres ‘De kracht van verbinding’

Donderdag 31 oktober 2019 heeft het Krimpcongres plaatsgevonden in opdracht van het ministerie van BZK en Provincie Groningen: ‘De kracht van verbinding’ in de Martinikerk Groningen. Sprekers als Michel Huisman (kunstenaar en bedenker van het Maankwartier), Dirk Bruinsma (artistiek leider PeerGrouP) en Bettina Bock (hoogleraar leefbaarheid en bevolkingsdaling) hebben ons meegenomen in hun visie op de kracht van verbinding.

In de middag vonden 7-tal excursies plaats naar de Groningse Krimpregio’s. Men kon ter plekke de regionale aanpak van voorzieningen als wonen & energie, zorg en onderwijs & arbeidsmarkt ervaren. Na de excursie volgde een plenaire afsluiting en borrel in de Martinikerk.

Het digitaal magazine is gevormd met een aftermovie, vlogs vanuit Studenten en verhaallijnen vanuit de 7-tal Krimpregio’s waar ook aandacht is gegeven aan de vertaalslag van alle learnings op de dag zelf.

Nieuwsgierig naar het digitale magazine? Neem snel een kijkje!

 

Provincie Groningen

We hadden een redelijk open vraag neergelegd bij NDC mediagroep, omdat we niet precies wisten wat de mogelijkheden waren. Samen kwamen we tot het idee van een magazine, qua content en ontwerp. Al bij het eerste ontwerp waren we enthousiast. Uiteindelijk zijn we heel tevreden over het resultaat! Zowel over het congres als over de producten van NDC mediagroep.

Angelique van Wingerden