Coach van het Jaar

Coach van het Jaar is een sport fantasy game (online voetbalmanagerspel) op basis van de Eredivisie dat tegen een kleine vergoeding van €5,- voor een heel seizoen via de site www.coachvanhetjaar.nl kan worden gespeeld. De eerste editie van Coach van het Jaar ging in augustus 1995 van start. Het spel kan daarom rekenen op een lange en rijke historie. Dit seizoen nemen er 20.000 coaches deel aan het spel en zijn er ruim 4.000 subleagues aangemaakt.

De belangrijkste redenen om mee te doen aan Coach van het Jaar

  • De onderlinge ‘strijd’ met vrienden, familie of collega’s
  • Voegt extra spanning toe aan de Eredivisie
  • Ontspanning
  • Interesse voor de Eredivisie en spelletjes
  • De site is responsive en kan zowel op de laptop als mobiel gespeeld worden
  • Punten en standen worden snel en accuraat berekend
Het spel

Iedere deelnemer aan het spel krijgt een virtueel budget om een eigen team samen te stellen. Dit team bestaat uit elf basis- en vier reservespelers, allemaal van verschillende clubs uit de Eredivisie. Afhankelijk van de resultaten die de spelers en clubs in de Eredivisie behalen, krijgt een team punten. Op basis van deze punten worden de verschillende klassementen in het spel berekend.
Om het spel extra spannend en competitief te maken, kan een deelnemer elke week één speler wisselen en kunnen er subleagues aangemaakt worden. Hierin kan men samen met vrienden/collega’s in een eigen klassement spelen.

De doelgroep

De doelgroep van Coach van het Jaar is overwegend mannen (80%) tussen de 18 en 54 jaar met een afgeronde middelbare tot hogere opleiding en zijn afkomstig uit de hogere welstandsklasse. De deelnemers zijn veelal zelf actieve sporters en hebben een bovenmatige interesse in sport. Gemiddeld 80% van deze deelnemers heeft geen abonnement op één van de dagbladen. Dit betekent dat er sprake is van een additioneel bereik.

Cijfers en feiten

Aantal deelnemers: 20.000
E-mailnieuwsbrief: 19.000

Maandelijks bereik
Gebruikers: 32.000 | Sessies: 279.000 | Paginaweergaven: 1,3 mln

Apparaat gebruik sessies
Mobiel – 68%
PC – 23%
Tablet – 9%