Online branded content

Branded content is jouw verhaal in de stijl van een redactioneel artikel. Jouw boodschap krijgt hiermee een extra hoge attentiewaarde. De inzet van branded content is dé manier om jouw merk of product op een kwalitatieve manier te laten zien.

Relevante, informatieve en actuele content

Een originele manier om producten, merken of diensten onder de aandacht te brengen

Redactionele strekking

Benut met branded content de nieuwswaarde en autoriteit van het gekozen mediakanaal

Hoge attentiewaarde

Genereer veel klantinteractie door jouw boodschap specifiek af te stemmen op jouw doelgroep

Wat is branded content?

Met branded content kun je onze lezers informeren. Het bevat voor hun relevante informatie, met een subtiele verwijzing naar jouw merk of product. Je bepaalt zelf de omgeving waarin jouw verhaal wordt geplaatst. Denk aan regionaal of lokaal nieuws of rondom artikelen over een bepaald thema (bijvoorbeeld sport of gezondheid). Op deze manier benut je de nieuwswaarde en autoriteit van het gekozen mediakanaal.

 

Wij plaatsen dit verhaal op de door jou gekozen website(s), op vergelijkbare wijze als onze eigen artikelen. En we helpen je om de tekst aan te laten sluiten bij de verwachting van de lezer, zodat je bereik zo hoog mogelijk is.

 

Om lezers naar de pagina met jouw artikel te leiden maken we gebruik van aanjaagpakketten. Die pakketten bestaan uit een slimme set van banners die de lezers naar jouw verhaal leiden. Hoe vaak deze banners te zien zijn, hangt af van het pakket dat je kiest. Wij plaatsen de banner op diverse plekken op de website, zodat er zo veel mogelijk lezers op klikken.

 

Mogelijkheden

Je kunt jouw Branded Content laten plaatsten op de sites van onze dagbladen, weekbladen en bijna al onze thema’s. Om zo veel mogelijk lezers naar jouw verhaal te trekken zetten wij gedurende een periode van twee weken een aanjaagbannerset in.

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid van een geheel eigen Branded Content website. Deze sluit aan bij de vernieuwde stijl van onze dagbladen en is geheel op maat in te richten. Neem snel een kijkje hoe zo’n website eruit ziet.

Hoe gaat het in z’n werk?

Wanneer je de content zelf aanlevert, maken wij het artikel en de bannerset op in een look-and-feel die natuurlijk aansluit bij de gekozen titel(s). De doorlooptijd daarvan is gemiddeld een week. Wij doen altijd een kwaliteitscheck  om een zo hoog mogelijke leesbaarheid en relevantie te kunnen waarborgen.

Ook is het mogelijk om de tekst en/of het beeldmateriaal door ons te laten maken. Hiervoor geldt een meerprijs. De commerciële redactie neemt contact op voor een interview, aan de hand hiervan wordt het artikel geschreven.

In beide gevallen wordt na akkoord het artikel geplaatst voor de duur van twee weken en aangejaagd door een online bannerset met een garantie van het aantal gekochte impressies (+/-10%). Deze gecombineerde inzet versterkt de boodschap en attentiewaarde van jouw verhaal.

Tarieven

Bekijk de tariefkaart of ga naar de tarievenpagina voor uitgebreide informatie over onze tarieven.

 

 

Aanvullende mogelijkheden

De basis van Branded Content is een pagina op onze website met jouw verhaal. Er zijn verschillende manieren om dit uit te breiden:

 • Het plaatsen van een serie artikelen. Eventueel gebundeld op een speciale dossierpagina
 • Aanvullende aanjaagcampagnes op onze homepage
 • Het produceren van een artikel door de redacteuren van NDC mediagroep, vanaf € 250,-
Voorwaarden

Ieder Branded Content artikel dat geplaatst wordt op de website van één van onze titels moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Een branded content artikel bevat 350 tot 500 woorden
 • Teksten die worden aangeleverd door de klant moeten in foutloos Nederlands geschreven zijn
 • Er moet een duidelijke link zijn tussen het onderwerp van de tekst en de commerciële boodschap (de link) waaraan deze gekoppeld is
 • De tekst van een branded content artikel mag geen aanduiding hebben zoals:
  • Van onze verslaggever
  • Door [naam verslaggever]
  • Plaats en/of datum aan het begin van de tekst
 • Er moet een duidelijke afzender zijn. Dit door middel van een logo van de adverteerder, plus eventueel disclaimer (contactgegevens adverteerder).
 • Fotografie: minimaal 900 x 600 pixels (en minimaal 1MB)
 • De redactie van NDC mediagroep en haar titels is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het artikel
 • Branded content op de sites van de nieuws- en weekbladen is bij voorkeur regionaal relevant
 • Een artikel op één van onze themasites moet inhoudelijk aansluiten bij dit thema
 • De branded content moet minimaal 5 werkdagen voor plaatsingsdatum aangeleverd worden
 • Links in online branded content artikelen krijgen het attribuut ‘Sponsored’.
 • ‘Do-follow’ is onder voorwaarden en in overleg mogelijk

Daarnaast zorgt NDC mediagroep er met onderstaande acties voor dat Branded Content door de lezer onderscheiden kan worden van redactionele content.

 • Elk online branded content artikel krijgt het label: aangeboden door + [LOGO] of [naam organisatie]
 • Het lettertype in het branded content artikel wijkt (gedeeltelijk) af van dat van de desbetreffende site

De tekst van het artikel wordt indien nodig ter goedkeuring voorgelegd aan de algemeen hoofdredacteur. NDC mediagroep behoudt zich het recht voor om teksten die niet aan bovenstaande eisen voldoen niet te plaatsen.

Websites

Branded content is mogelijk op de websites van onze dag-, nieuws- en weekbladen en thema sites. Maar ook is het mogelijk een geheel eigen Branded Content website te laten maken. Voorbeelden zijn:

Visit Wadden
Koffiecupster

Word je liever teruggebeld door één van onze media-adviseurs? Laat dan hieronder je gegevens achter en ze nemen z.s.m. contact met je op.


Ook adverteren via branded content?

Neem dan nu contact met ons op.
088 - 8004800