Over NDC mediagroep

NDC mediagroep kent Noord-Nederland als geen ander. Onze titels zijn al sinds 1752 verweven met dit gebied. NDC mediagroep is uitgever van een breed aanbod aan producten die specifiek gericht zijn op de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en de kop van Overijssel. Met ons crossmediale portfolio heeft de uitgever zowel kwalitatief als kwantitatief absoluut het hoogste bereik in deze provincies.

Vanuit een lange historie

Via drie dagbladen en vijfenveertig weekbladen voorziet NDC mediagroep haar lezers en adverteerders van nieuws en informatie. De Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden en het Friesch Dagblad kennen een lange uitgeeftraditie. De dagbladen zijn goed zichtbaar in het dagelijks leven. De merken voelen zich verbonden met hun lezers en met de regio en tonen dit onder andere door op te treden als sponsor van evenementen. Het Weekblad is de verzamelnaam voor een groot aantal huis-aan-huiskranten. Naast deze weekbladen verschijnen er in vele steden en dorpen lokale huis-aan-huisbladen. Met deze verspreiding heeft NDC mediagroep in Noord-Nederland een bereik van 84%. Het uitgebreide productaanbod van NDC mediagroep zorgt ervoor dat het nieuws doordringt tot in de haarvaten van de noordelijke samenleving.

Vacatures

  • (Online) marketeer weekbladen info >
  • Senior online marketeer info >
  • Medewerker marketing en communicatie B2B info >
  • Stagiair(e) Brandteam Dagblad van het Noorden info >
  • Digitaal Verslaggevers info >
  • Marketeer Branding info >
  • Themamarketeer NoordZ info >
  • Stagiair(e) Digitale Redactie Friesch Dagblad info >

Visie

De inwoners van Noord-Nederland zijn 24/7 op zoek naar relevant nieuws, informatie en entertainment van betrouwbare, onafhankelijke merken. Kennis van die klantwens is onontbeerlijk. Die kennis vormt een onderscheidende propositie voor NDC mediagroep en haar adverteerders. NDC mediagroep is hierdoor in staat om content continu te optimaliseren. Adverteerders kunnen hierdoor nog gerichter en effectiever in contact komen met de consument in het Noorden.

Missie

Wij brengen 24/7 relevant en onafhankelijk nieuws, informatie en entertainment voor Noord-Nederland. Deze distribueren wij via aansprekende merken en alle crossmediale kanalen. Wij weten wie onze klant is en wat zijn/haar wensen zijn. Deze kennis vormt ons kapitaal. Wij adviseren onze adverteerders hoe zij consumenten in het Noorden kunnen bereiken en het meest effectief met hen in verbinding kunnen komen.

102 miljoen

omzet per jaar

830 collega's

en nog veel freelancers

62 merken

onder één dak

Wij geloven in de kracht van de combinatie van lokale en regionale media, in zowel print als online.

Dina Boonstra, Algemeen directeur

Onze slagkracht in de regio is het allerbelangrijkste.

Evert van Dijk, Algemeen hoofdredacteur

Er is vertrouwen in de eigen organisatie, het gevoel van ‘we kunnen dit’.

Jantje Schiphorst, Financieel directeur

Om in te spelen op de wensen van onze klanten – 2 miljoen Noorderlingen en 50.000 bedrijven in de regio – verandert NDC mediagroep naar een media-marketingbedrijf.

Pier Baarsma, Commercieel directeur

Bedrijfsonderdelen

NDC grafisch bedrijf is gevestigd in Leeuwarden en maakt deel uit van NDC mediagroep. De moderne persen bieden vele mogelijkheden bij het drukken van kranten. Zo kunnen onze persen diverse formaten kranten drukken, zoals tabloid en broadsheet, of zelfs magazine-formaat. Voor meer informatie ga naar NDC grafisch bedrijf.

Het lijkt de normaalste zaak van de wereld. Elke dag ’s ochtends voor 07.00 uur een krantje in de bus. Maar wat daar allemaal bij komt kijken daar hebben veel mensen geen weet van. Daarom voor eenieder die interesse heeft in de transport- & distributiestructuur van NDC mediagroep ga naar NDC transport en distributie.