Ploegleider

Ploegleider is een sport fantasy game (online wielerspel) waarbij deelnemers fictief een eigen wielerploeg samenstellen waarmee de Giro d’Italia en/of Tour de France en/of la Vuelta a España wordt gereden. Ploegleider wordt sinds 1999 gespeeld. De korte periode van het spel zorgt voor een intensieve beleving. Afgelopen jaar deden 10.000 mensen mee aan het spel via de site www.ploegleider.nl.

De belangrijkste redenen om mee te doen aan Ploegleider

  • De onderlinge ‘strijd’ met vrienden, familie of collega’s
  • Voegt extra spanning toe aan de drie grote wielerronden
  • Ontspanning
  • Interesse voor wielrennen
  • De site is responsive en kan zowel op de laptop als mobiel gespeeld worden
  • Punten en standen worden snel en accuraat berekend
  • De site kent een live feed van de etappes
Het spel

Deelnemers krijgen een beperkt budget waarmee een mix van toppers en knechten moet worden samengesteld. Om het spel extra aantrekkelijk te maken kan er dagelijks worden gewisseld tussen 9 basisrenners en 5 reserverenners. Een slimme ploegleider laat zijn of haar ploeg bestaan uit de ideale mix van sprinters, klimmers en klassementsrenners.
Deelnemers aan het spel kunnen onderling een competitie starten door het aanmaken van een subleague. Hierdoor wordt deelnemen aan Ploegleider onderwerp van gesprek met familie, vrienden en collega’s.

De doelgroep

Het spel wordt vooral gespeeld door middelbare en hoger opgeleide mannen tussen de 21 en 55 jaar die zich bevinden in de hogere sociale klassen. Meer dan 75% van de deelnemers heeft geen abonnement op de dagbladen van NDC mediagroep. Dit betekent dat er sprake is van een additioneel bereik.

Cijfers en feiten

Aantal deelnemers: 10.350
E-mailnieuwsbrief: 9.750 (4x per wielerronde)

Apparaat gebruik sessies:
Mobiel – 60%
PC – 30%
Tablet – 10%