Publieksacademies

De ambitie van een publieksacademie is om maatschappelijk beladen vraagstukken bespreekbaar te maken en begrip te creëren voor deze problematiek. NDC mediagroep beschikt over verschillende sterke communicatiemiddelen om hierin te voorzien, te denken aan dag- en weekbladen in Friesland, Groningen en Drenthe. Tot op heden hebben we succesvolle publieksacademies geproduceerd met gerenommeerde partners die over waardevolle kennis beschikken met een medisch of maatschappelijk karakter.

Maatschappelijke thema’s

In de loop der jaren zijn er vele thema’s voorbij gekomen. Op medisch gebied variërend van griep en tandbederf tot allerlei soorten kanker en ouderdomsziektes. Op maatschappelijk gebied variërend van kinderarmoede en huisuitzetting tot zelfredzaamheid en rechtsgeleerdheid.

Communicatie richting onze lezers

De online en offline communicatie rondom de publieksacademies wordt crossmediaal uitgezet via de merken en titels van NDC mediagroep. Via de dagbladen Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden en Friesch dagblad.

 

De evenementen worden in zijn geheel worden vastgelegd middels videoregistratie. De opnames van de publieksacademie worden in samenspraak met de betrokkenen afgestemd. Deze registratie biedt de mogelijkheid om na het evenement korte filmpjes te verspreiden via social media en YouTube. Content blijft hierdoor altijd bewaard en is altijd terug te vinden door iedereen. Tevens bieden we iedereen de mogelijkheid die niet op de avond fysiek aanwezig kunnen zijn het live te volgen via een livestream. Hiermee is het evenement toegankelijk voor een zo groot mogelijk publiek.

Case: Publieksacademie Kinderarmoede

Op 3 juni 2019 organiseerde NDC mediagroep in samenwerking met partners een Publieksacademie over het thema Kinderarmoede.

Het doel van deze avond was het vergroten van de kennis over de situatie rondom kinderarmoede, een brug vormen tussen de samenleving, organisaties en overheid, het creëren van bewustwording, het delen van ervaring en bovenal bespreken wat we eraan kunnen doen. Met de publieksacademie brengen we organisaties uit alle hoeken van de samenleving bij elkaar om samen nieuwe, creatieve en slimme oplossingen te bedenken voor de aanpak van kinderarmoede.

Centraal stond de vraag: ‘Wat kun je doen voor kinderen in armoede zodat ze enerzijds nu geholpen zijn bij wat ze nodig hebben en anderzijds hun kans op toekomst met perspectief vergroten?’.

Bekijk de volledige videoregistratie

Onze Publieksacademies worden in het geheel vastgelegd in een video. Deze registratie biedt de mogelijkheid om na het evenement korte filmpjes te verspreiden via social media en YouTube. Content blijft hierdoor altijd bewaard en is altijd terug te vinden door iedereen. Bekijk hieronder de Publieksacademie Kinderarmoede.
Bekijk de aftermovieWord je liever teruggebeld door één van onze media-adviseurs? Laat dan hieronder je gegevens achter en ze nemen z.s.m. contact met je op.