VanPlan

Hoe bereik je als evenementenorganisatie het grote publiek? Dat doe je met VanPlan. Organisatoren krijgen via VanPlan het podium om hun evenement zowel online als offline te promoten in Friesland, Groningen en Drenthe. Daarnaast kan VanPlan voor jou de ticketverkoop verzorgen. Door het uitgebreide productportfolio van NDC mediagroep ben je verzekerd van een groot publiek.

Groot bereik

Mogelijkheid om je evenement door te plaatsen in alle dag- en weekbladen binnen ons portfolio

Ticketverkoop zonder zorgen

Een volledig ingerichte ticketshop die je eenvoudig op je website en Facebook plaatst

Eenvoudig

Geef eenvoudig je evenement op via de selfservicemodule op VanPlan.nl

Dit is VanPlan!

Met VanPlan biedt NDC mediagroep de evenementenwereld een uniek informatie- en inspiratiepodium, gekoppeld aan een professionele online ticketing-omgeving. VanPlan wijst de weg. Wie in Groningen, Friesland, Drenthe of de Noordoostpolder iets wil beleven, kan er niet onderuit. Logisch gevolg: wie in Noord-Nederland een beleving aanbiedt, kan niet zonder VanPlan!

Welke evenementen kan ik plaatsen?

Evenementen die we in onze agenda’s plaatsen dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen:

 • Het evenement vindt plaats in de drie noordelijke provincies of in de Noordoostpolder (Flevoland).
 • Het evenement heeft een kortstondig karakter, zoals een festival, expositie of jaarmarkt.
 • Het is een activiteit met een uniek thema, zoals een lezing of optreden van een artiest.
 • Het evenement is niet besloten, maar voor onze lezers toegankelijk.

Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Na aanmelding beoordeelt onze redactie of het evenement geschikt is voor plaatsing. Je evenement wordt na tijdige invoer en bij voldoende ruimte gratis geplaatst in de dag- en weekbladen die uitkomen in de regio waarin het evenement plaatsvindt.

Tickets verkopen via VanPlan
 1. Ticketing

  VanPlan levert een volledig ingerichte ticketshop die je eenvoudig op een website plaatst. Desgewenst kan zelfs een Facebookshop worden geïntegreerd.

 2. Multichannel mediaportfolio

  VanPlan staat garant voor een multichannel mediaportfolio om een voorzichtige buiging voor te maken. Ga in zee met VanPlan, neem een mediapakket (optioneel) af en profiteer van de omvangrijke marketingmix.

 3. Status kaartverkoop

  Het spreekt voor zich dat je nieuwsgierig bent naar de actuele status van de kaartverkoop. VanPlan stuurt daarom wekelijks een update en gunt je 24/7 een kijkje via het selfservice dashboard.

 4. Tickets

  De consument ontvangt een e-ticket per e-mail of mobiel, voorzien van een barcode, die direct na het bestellen kan worden geprint. Een e-ticket kan ook vanaf een smartphone worden gescand. Desgewenst kiest de klant voor het toesturen van hardcopy tickets.

 5. Scannen

  Via een app op je smartphone worden de tickets gescand. Vanaf 100 tickets zijn speciale scansystemen beschikbaar. Vanaf 1.000 tickets helpt VanPlan bij het opstarten van het scanproces.

 6. Uitbetaling

  Binnen 14 dagen na het sluiten van de ticketshop worden de ticketgelden uitbetaald. Bij langlopende ticketverkoop is het mogelijk om tussentijds te laten uitbetalen, voorwaarden in overleg.

Cijfers & feiten
 • Maandelijks meer dan 50.000 gebruikers en 130.000 pageviews
 • 40% van onze gebruikers zijn mannen, 60% zijn vrouwen
 • Leeftijd: 55% van de gebruikers zijn tussen de 35 en 55 jaar, 25% van de gebruikers komen uit de leeftijdsgroep van 18 tot 25 jaar.
 • Demografie: van onze gebruikers komt ca 35% uit de provincie Friesland, 25% uit Groningen en 15% uit Drenthe.
 • VanPlan is ook sociaal: op Facebook hebben we inmiddels meer dan 18.000 fans en we groeien nog iedere dag. Onze wekelijkse nieuwsbrief heeft maar liefst 16.000 ontvangers.

Laat je inspireren

De organisatie van het theaterspektakel De Stormruiter is een unieke samenwerking aangegaan met VanPlan en heeft door middel van de crossmediale kanalen van NDC mediagroep een succesvolle marketingcampagne neergezet. Bekijk hier meer details over deze klantcase.